srijeda, 1. studenoga 2017.

Bolonjez



Sastojci:
50 dag mljevenog miješanog mesa
2 mrkve
1 srednji crveni luk
1 konzerva gljive ili pola kilograma svježih gljiva
1 konzerva sjeckane rajčice
2 velike žlice koncertata
rajčice
- sol, biber, vegeta i paprika
1 paket tijesta po izboru



Priprema:
- nasjeckaj sitno crveni luk, sitno naribaj mrkvu
- kada se izdista crveni luk, dodajte mrkvu
- kada mrkva malo omekša dodajte gljive
- dinstajte 5 minuta
- dodajte mljeveno meso, kada meso promjeni boju, dodajte rajčice
- kuhajte dok voda ne ispari
- kada ispari voda maknite sa vatre
- tijekom dinstanja mesa, skuhajte tijesto u vodi sa uljem i soli
- procijedite tijesto i servirajte na tanjur

DOBAR TEK VAM ŽELIM

Nema komentara:

Objavi komentar