Sastojci:
- 0,5 kg leće
- 2 mrkve
-1 crveni luk
-1 paprika
- 2 kranjske kobasice
Priprema:
- ostaviti leću u vodu preko noći
- procijediti leću i staviti kuhati oko 5 - 10 minuta
- kada prokuha procijediti vodu i ostaviti sa strane
- na ulju distanti luk dok ne požuti, dodati sitno sjeckanu papriku i na kolute narezanu mrkvu
- kada malo izdistante mrkvu,papriku i luk dodati leću staviti vodu da prekrije leću
- kuhati dok ne omekša
- pred kraj dodati narezanu kobasicu na kocke
- ako volite gušće napraviti zafrig od brašna i paprike
Zafrig:
- na ulju ispržiti brašno dok ne požuti, kada požuti dodati papriku i staviti u leću i kuhati još 5 - 10 minuta
Kada se skuha poslužiti toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar