srijeda, 8. studenoga 2017.

Varivo od leće

Sastojci:

-  0,5 kg leće
- 2 mrkve
-1 crveni luk
-1 paprika
- 2 kranjske kobasice

Priprema:
- ostaviti leću u vodu preko noći
-  procijediti leću i staviti kuhati oko 5 - 10 minuta
- kada prokuha procijediti vodu i ostaviti sa strane
- na ulju distanti luk dok ne požuti, dodati sitno sjeckanu papriku i na kolute narezanu mrkvu
- kada malo izdistante mrkvu,papriku i luk dodati leću staviti vodu da prekrije leću
- kuhati dok ne omekša
- pred kraj dodati narezanu kobasicu na kocke
- ako volite gušće napraviti zafrig od brašna i paprike

Zafrig:
- na ulju ispržiti brašno dok ne požuti, kada požuti dodati papriku i staviti u leću i kuhati još 5 - 10 minuta

Kada se skuha poslužiti toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar